SAMI HELENIUS

Sami Helenius

Opetuspaikkakunnat: Pääkaupunkiseutu
Tanssilajit: Vakio- ja latinalaistanssit, seuratanssit
Tutkinnot: Ammattivalmentaja, ISTD Licenciate Ballroom, STOL 1.aste, STUL 3.taso
www.hymyssasuin.fi

Olen Sami Helenius, tanssinopettaja, tanssija, koreografi ja ammattivalmentaja Helsingistä. Opetan vakio- että latinalaistansseja sekä seuratansseja. Opetan tanssia niin yksityistunneilla kuin ryhmissä sekä toimin ProAm-kilpailijoiden valmentajana. Toimin myös tuomarina niin koti- kuin ulkomailla.

Millainen tanssinopettaja olen?

Olen huumorintajuinen, mutta pedantti tanssinopettaja. Opetuksessani haluan innostaa kaikkia kokemaan sen, mitä tanssilla voi ilmeltää. Opetuksessani lähden perusasioista: vartalonhallinasta sekä lajitaidoista. Harjoittelu voi olla perusteellista ja tarkkaa, mutta todellinen oppiminen tapahtuu, kun se tehdään hymyssä suin. Innostuksella ja iloisella mielellä jokainen voi löytää itsestään tanssijan.

Tanssitaustani

Aloitin tanssiharrastuksen Turun Bolerossa vuonna 1990. Muutin tanssin perässä Helsinkiin vuonna 1999 ja ammattilaiseksi siirryin vaimoni Jutta Heleniuksen kanssa vuonna 2006. Ammattilaisurallamme voitimme SM-kultaa niin vakioissa kuin 10-tanssissa. Kansainvälisesti parhaimpia sijoituksiamme ovat ammattilaisten vakiotanssien EM-kilpailijen 16. sija sekä classical show dance MM-kisojen 12. sija.

Olen toiminut tähtiopettajana Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa vuosina 2009–2012 sekä 2017-2020 sekä esiintynyt monilla kotimaisilla estradeilla mm. Kuopio Tanssii ja Soi 2017 -juhlagaalassa. Tanssin ohella olemme päässeet myös teatterilavalle esiintyessämme UIT:n Kaunis Veera -kesäteatterissa kesinä 2018-2019.