HELENA AHTI-HALLBERG

Helena Ahti-Hallberg

Opetuspaikkakunnat: Pääkaupunkiseutu, muualla sopimuksen mukaan
Tanssilajit: Latinalaistanssit
Tutkinnot: Suomen ammattilaistutkinto sekä latinalais- että vakiotansseissa. ISTD Latin Associate, ISTD Latin Licentiate, ISTD Latin Fellow, ISTD Latin Examiner

Olen Helena Ahti-Hallberg, ammatiltani tanssinopettaja, erikoistunut latinalaistansseihin. Toimin koreografina, valmentajana, esiintyjänä ja luennoitsiana. Opetan tanssia laaja-alaisesti aina aloittelijoiden opetuksesta tulevien ammatilaisten koulutukseen. Häätanssit, polttarihassuttelut ja yritysten hyvinvointipäivät kulkevat rinnakkain kilpaparien, ryhmätuntien ja ProAm-valmennuksen kanssa. Tanssi on minulle itseilmaisun keino, jossa tärkeintä on nauttiminen ja tunteiden välittäminen liikkeen avulla.

Millainen tanssinopettaja olen?

Tanssinopettajana olen pedagoginen ja oppilaslähtökohtainen. Tunneilla edetään oppilaan mahdollisuuksien mukaan ja kiire korvataan huumorilla. Oppimisen pitää tuntua mielekkäältä ja jokaiselle löytyy juuri se oikea tapa päästä tavoitteisiinsa. Toiset nopeammin ja toiset hitaamin.

Tanssitaustani

Tanssiharrastukseni alkoi 9-vuotiaana, kun pääsin ensimmäistä kertaa tanssitunnille.

Intohimoisesta harrastuksesta kehittyi kokopäivätyö, jossa olen päässyt kilpailemaan ja oppimaan uutta ympäri maailmaa. Kilpaurani jälkeen olen keskittynyt tanssin opettamiseen sekä osallistunut moniin TV- ja viihdeprojekteihin, kuten Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan, ensin opettajana ja sitten tuomarina, yhteensä 9 kautta.

Kilpailu-urasta mainittakoon 9 suomen mestaruutta ja Blackpool finalisti alle 21 v. luokassa. Ammattilaisuran aikana olen myös toiminut Suomen maajoukkuevalmentajana vuosina 2003-2009 ja Suomen Tanssinopettajainliiton puheenjohtajana vuodesta 2008. Ammattilaistutkinnot ovat olleet minulle kulmakiviä oikean ja laadukkaan tanssin opettamiseen. Vuosien varrella niitä on kertynyt lukuisia, mm. ISTD Latin Examiner joka mahdollistaa valmistuvien opettajien tutkintojen vastaanottamisen ympäri maailmaa.