HANNU KORHONEN

Hannu Korhonen

Opetuspaikkakunnat: Pääkaupunkiseutu, Tallinna
Tanssilajit: Kaikki kilpatanssit, erityisesti lattarit sekä lavatanssit, Bailatino, show-ryhmät
Tutkinnot: STOL, IDTA, tanssi-liiketerapeutti (Eino Roiha -instituutti), toimintaterapeutti 2018 (Jyväskylän Ammattikorkeakoulu)

Olen Hannu Korhonen, kilpatanssinopettaja (STOL), tanssi-liiketerapeutti ja tuleva toimintaterapeutti. Opetan kilpatanssia, erityisesti lattareita sekä lavatanssia ja pyörätuolitanssia. Tanssinopetus sujuu niin yksityisesti kuin myös isommalle ryhmälle. ProAm-opettaja olen toiminut jo useamman vuoden. Mielestäni tanssi kuuluu kaikille, joka ei tuota pelkästään fyysistä hyvää oloa, vaan on osa myös ihmisen henkistä hyvinvointia. Tämän vuoksi kannustan jokaista kokeilemaan ja tutustumaan tanssin ihmeelliseen maailmaan.

Millainen tanssinopettaja olen?

Opetustyylini on jämäkkä ja tarkka. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei tunneillani olisi huumoria ja pilkettä silmäkulmassa. Oppiminen on mielestäni yksilöllistä ja sen vuoksi pyrin aina löytämään jokaiselle oppilaalle oman tavan saada oppimisen kokemuksia. Tunneillani viihtyvät niin lapset kuin vanhemmatkin oppilaat ja olen tottunut työskentelemään pitkäjänteisesti. Koen, että tehtäväni opettajana on antaa oppilaille oikeassa suhteessa haasteita, onnistumisen ja kehittymisen tunteita.

Tanssitaustani

Oma urani tanssijana alkoi 12-vuotiaana, kun ihastuin lähikioskilla töissä olevaan samanikäiseen tyttöön ja aloitimme yhteisen tanssiharrastuksen. Vielä tuohon aikaan en osannut arvata, että tuo syksyinen harrastuksen aloittaminen toi minulle myös ammatin ja työn, jota olen saanut tehdä. Ammattilaiseksi siirtymisen jälkeen olen pyörittänyt omaa tanssikoulua, järjestänyt lukuisia tanssiin liittyviä tapahtumia ja osallistunut moniin esityksiin, näytöksiin ja myös useisiin Suomessa järjestettyihin ProAm-kisoihin.